ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання № 20

2 грудня 2013 року

14 год. 00 хв.

 м. Київ

 вул. Садова, 3 а, к. 416

Голова Комітету Жванія Д.В.

Секретар Комітету Князевич Р.П.

 

Присутні: члени Комітету: Новак Н.В., Парасків О.Д., Сиротюк О.М.,  Бондаренко В.Д., Гладій В.І., Кличко В.В., Федорук М.Т.

Відсутні:   Михайленко О.Д., Близнюк А.М., Буховець О.Ю., Дудка О.І., Карташов Є.Г., Добкін Д.М., Пехов В.А. 

 

Відповідальні  працівники  секретаріату  Комітету:  Завідувач  секретаріату Комітету Малюга А.В.,  заступник  Завідувача  секретаріату  Комітету  Данилюк О.А., головний консультант  Гарбуз Ю.П., старші консультанти: Маковський О.А., Падалко О.В., Степанян Г.С.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Постанови Верхової Ради України «Про відповідальність Кабінету Міністрів України» (реєстр. № 3692, н.д. Яценюк А.П., Кличко В.В., Тягнибок О.Я. та інші).

 

***

 

СЛУХАЛИ: Голова Комітету Д.Жванія ознайомив членів Комітету з проектом порядку денного засідання Комітету та запропонував висловити свої зауваження і пропозиції до нього.

Пропозицій та зауважень не надійшло.

 

 

Д.Жванія запропонував визначитися шляхом голосування щодо прийняття порядку денного засідання Комітету в цілому з таким питанням:

1. Про проект Постанови Верхової Ради України «Про відповідальність Кабінету Міністрів України» (реєстр. № 3692, н.д. Яценюк А.П., Кличко В.В., Тягнибок О.Я. та інші).

УХВАЛИЛИ:

Затвердити порядок денний засідання Комітету в цілому.

ГОЛОСУВАЛИ: «За» – одноголосно.

Рішення прийнято.

 

1.

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету Д.Жванії про проект Постанови Верхової Ради України «Про відповідальність Кабінету Міністрів України» (реєстр. № 3692, н.д. Яценюк А.П., Кличко В.В., Тягнибок О.Я. та інші).

Д.Жванія поінформував присутніх, що на розгляд Верховної Ради України відповідно до статті 93 Конституції України, статті 12 Закону України «Про статус народного депутата України» та статей 89, 231 Регламенту Верховної Ради України в порядку законодавчої ініціативи 166 народних депутатів України внесли проект Постанови Верховної Ради «Про відповідальність Кабінету Міністрів України». Він повідомив, що Голова Верховної Ради України В.Рибак визначив Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування головним з підготовки даного проекту та доручив внести пропозиції для його розгляду в установленому порядку. Голова Комітету запропонував народному депутату України В.Кличку як одному з авторів представити поданий документ.

В.Кличко зазначив, що проект Постанови розроблений з метою притягнення до відповідальності Кабінету Міністрів України за зраду інтересів Українського народу та прийняття резолюції недовіри Кабінету Міністрів України. За словами народного депутата України, це виявилося у порушенні статті 8 Закону України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики України» та прийнятті розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2013 року № 905 «Питання укладання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їх державами – членами, з іншої сторони», яким було призупинено процес підготовки до укладання згаданої Угоди. Зважаючи на вказані обставини 166 народних депутатів України пропонують парламенту відповідно до частини першої статті 87 Конституції України прийняти резолюцію недовіри Кабінету Міністрів України.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України – члени Комітету.

Більшість присутніх висловилася на підтримку ініціаторів порушення питання про відповідальність Кабінету Міністрів України, погоджуючись з наведеною ними аргументацією.

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови Верхової Ради України «Про відповідальність Кабінету Міністрів України» (реєстр. № 3692 від 25.11.2013), внесений народними депутатами України А.Яценюком, В.Кличком, О.Тягнибоком та іншими, прийняти за основу та в цілому.

2. Доручити представити позицію Комітету під час розгляду даного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України Голові Комітету, народному депутату України Д.Жванії.

ГОЛОСУВАЛИ: «За» – 8 народних депутатів України, «Утримався» – 1 народний депутат України.

Рішення прийнято.

 

 

 

 

 

 

ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО,

ЯКІ РОЗГЛЯНУЛИ НА ЗАСІДАННІ КОМІТЕТУ

02.12.2013 року

 

1. Про проект Постанови Верхової Ради України «Про відповідальність Кабінету Міністрів України» (реєстр. № 3692, н.д. Яценюк А.П., Кличко В.В., Тягнибок О.Я. та інші).

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“3 сесія 7 скликання ”

03 грудня 2014 15:06
03 грудня 2014 15:06
03 грудня 2014 15:05
03 грудня 2014 15:04
03 грудня 2014 15:02
03 грудня 2014 15:02
03 грудня 2014 15:01
03 грудня 2014 14:59
03 грудня 2014 14:58
03 грудня 2014 14:57